Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου

Categories ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΑΔΕΣPosted on Format Συλλογή

Η Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου (Φ.Ο.Λ.) ξεκίνησε στις αρχές του 2013 από μια μικρή  παρέα ανθρώπων που τους έφερε κοντά η αγάπη για τη φωτογραφία και η διάθεση να δείξουν στην κοινωνία της Λήμνου – και όχι μόνο – τη δική τους ματιά μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και σε μικρό χρονικό διάστημα η Ομάδα έφτασε να έχει 40 μέλη.

Ύστερα από 4 χρόνια δράσεων, πάρθηκε η απόφαση να αποκτήσει νομική υπόσταση κι έτσι το Μάρτιο του 2017 δημιουργήθηκε το επίσημο Σωματείο με τον διακριτικό τίτλο «Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου».

Τον χειμώνα 2017 – 2018 οργανώθηκαν για πρώτη φορά από τη Φ.Ο.Λ. με μεγάλη επιτυχία, θεματικά σεμινάρια φωτογραφίας τα οποία συνοδεύτηκαν από workshops.

Η Φ.Ο.Λ. έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία εννέα ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ έχει παρουσιάσει το έργο της σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Κύπρο. Παράλληλα, έχει παρουσία σε εκδηλώσεις άλλων φορέων στη Λήμνο, ενώ μέλη της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Σήμερα η Φ.Ο.Λ. αποτελείται από 47 μέλη ενώ υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για ένταξη νέων μελών. Σκοποί της ομάδας είναι η καλλιέργεια και η διάδοση της φωτογραφίας στη Λήμνο, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, η συνεργασία με άλλα σωματεία με παρεμφερείς σκοπούς και η δημιουργική και αισθητική εξύψωση των μελών της.

[rev_slider alias=”ORIA 1″]

Η τελευταία έκθεσή της με θέμα «Όρια» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και θετικότατα σχόλια από το κοινό, δύο φορές στη Μύρινα (χειμώνα και καλοκαίρι) και μια φορά στο Κοντοπούλι σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο «Ηφαιστία».


Επιτρέψτε μας μια σύντομη ξενάγηση σας στην έκθεση ΟΡΙΑ

Η έκθεση φωτογραφίας όρια έκανε το ντεμπούτο της στην αίθουσα τέχνης αποθήκη στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, συνέχισε στο Κοντοπούλι και τελείωσε στην αυλή του Χριστοδουλίδειου στον Ρωμέικο γιαλό.

Σημ. Στις παρακάτω φωτογραφίες πατήστε σε κάθε φωτογραφία που θέλετε να δείτε μεγαλύτερη. Για να γυρίσετε στην σελίδα πατήστε το πλήκτρο “πίσω” του περιηγητή σας (μπρόουζερ).

Ομαδική φωτογραφία από τους παρόντες εκθέτες της Φ.Ο.Λ. στην αίθουσα αποθήκη πριν τα εγκαίνια της έκθεσης ΟΡΙΑ.
Επισκέπτες της έκθεσης ΟΡΙΑ στην αίθουσα της “αποθήκης”
Η αφίσα της έκθεσης ΟΡΙΑ στον χώρο τέχνης ΑΠΟΘΗΚΗ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου 2018.

Μέλη της Φ.Ο.Λ. και επισκέπτες στην έκθεση στον χώρο τέχνης “ΑΠΟΘΗΚΗ”.

Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και οι επισκέπτες σύμφωνα με τις ομολογίες τους έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τις φωτογραφίες της έκθεσης. (τους ευχαριστούμε)!

Από την παρουσίαση της έκθεσης στο Κοντοπούλι και στον Ρωμέικο γιαλό

Για αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν, οι φωτογραφίες της έκθεσης ΟΡΙΑ.

Η Φωτογραφική ομάδα Λήμνου σας ευχαριστεί που παρακολουθήσατε την δημοσίευση και ελπίζει να την τιμήσετε με την παρουσία σας και στις επόμενες εκθέσεις της.

Πάρετε πόζα, πιο ‘δω, έτσι μπράβο, χαμογελάστε…. Φιλάκια, γεια σας!

Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου
Δημήτρης Μπουλώτης