Μια Ιστορία Άδολης Αγάπης,

Categories ΠΡΟΣΩΠΑPosted on

Πρωί στην Νέα Μάδυτο (Ματιανά), στη διαδρομή από τον συνοικισμό για το λιμάνι, θα συναντήσετε καθημερινά δύο γνωστές φυσιογνωμίες που η καθεμιά, σε μια στιγμή ανάπαυλας, μου εξιστόρησε τη δική της ιστορία. Παρά το γεγονός ότι δε μιλούσαν στην ίδια γλώσσα, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι επρόκειτο για την ίδια ιστορία, μια ιστορία άδολης, απονήρευτης και απαράμιλλης αγάπης.

Η ηλικιωμένη κυρία Ζαφειρούλα με τον αγαπημένο της σύντροφο Χίπη είναι οι πρωταγωνιστές σ΄ένα έργο τόσο αληθινό όσο και η ίδια η ζωή. Ο Χίπη εγκαταλείφτηκε στο δρόμο από το απάνθρωπο (γιατί ποιος θα μπορούσε ν’ αγαπάει τους ανθρώπους όταν συμπεριφέρεται έτσι στα ζώα) αφεντικό του. Μετά από τη σύντομη περιπέτεια του στους δρόμους, έτσι ώστε να δικαιολογήσει και το όνομα που έφερε, ο Χίπη βρήκε καταφύγιο στη ζεστή αγκαλιά της κυρίας Ζαφειρούλας.

Αχώριστοι σύντροφοι από τότε μοιράζονται τις λύπες, τις συγκινήσεις και τις χαρές μαζί, αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα με έναν υποδειγματικό τρόπο που μας διδάσκει όχι μόνο ότι η αγάπη δε γνωρίζει ράτσες και διαφορές αλλά και ότι αυτή η ίδια η αγάπη τοποθετεί αβίαστα τη ζωή στη σωστή της βάση. Η αξιαγάπητη κ. Ζαφειρούλα, μητέρα και γιαγιά, κοιτάει με χαρά, ικανοποίηση και χωρίς περιστροφές προς τα ουράνια εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της γιατί της δόθηκε η δυνατότητα να σώσει μια ζωή και να συνεχίζει, ακόμα και σ΄ αυτή την ηλικία, να προσφέρει ανιδιοτελώς με όλες τις δυνάμεις όχι μόνο προς την οικογένεια της αλλά και προς κάθε κατεύθυνση που χρήζει την συμπαράσταση και τη βοήθειά της.

Έτσι λοιπόν στα στενά, στους δρόμους, στις αλάνες και σε κάθε γωνιά της μικρής μας κοινωνίας, συναντά κανείς τους αληθινούς ήρωες της ζωής που η σκληρή πραγματικότητα τους ατσάλωσε για να βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις και να τις χρησιμοποιήσουν όχι για τον εαυτούλη τους αλλά απαλλαγμένοι από εγωισμούς και ματαιοδοξίες να προσφέρουν και να βοηθήσουν την οικογένειά τους, τον συνάνθρωπό τους και όλα τα πλάσματα του Θεού. Εμείς σας ευχαριστούμε που υπάρχετε και αποτελείτε για μας τους νεώτερους, ζωντανά παραδείγματα και έμπρακτες αποδείξεις ότι η ζωή είναι ωραία, απλή και ουσιώδης μέσα από την αληθινή προσφορά της αγάπης.

Γιάννης Γκαλιούρης